Létkezde

Legyen jobb élete a mélyszegénységben élő tarnabodi gyerekeknek, mint a szüleiknek – erre törekszik a Létkezde projekt. Rendszeres főzés köré szervezve – kézműves, edukációs programokkal, motivációik fejlesztésével, négyszemközti beszélgetésekkel – próbálnak új utakat, lehetőségeket mutatni nekik. Az éves főzőversenyen pedig az egész család prezentálhatja tudását, hagyományait, miközben az önkéntesek a gyerekeket is bevonják az ételkészítésbe. Büszkeség, hogy a csapat segítségével két tarnabodi fiú a budapesti artistaképző növendéke lett, ezzel is bizonyítva, hogy van kitörési lehetőség. A Létkezde projekt részeként 2021 nyara egy erdei táborról (is) szól majd 20 bodi gyereknek, aki saját ételeit együtt készítheti el az önkéntesekkel. Az Élő Adás adományaiból a kapcsolódást segítő főzésekre gyűjtenek.

Hazai pályán

A IX. kerület Bokréta utcai MIRA interkulturális közösség egy ideje már nem csak közös programokat, játékokat, jógát, filmvetítést, beszélgetéseket, kreatív workshopokat kínál a Budapesten élő külföldieknek, menekülteknek, valamint a más kultúrák iránt nyitott érdeklődő helyieknek, de saját FOCICSAPATUK is van! A menekültekből, bevándorlókból és helyi lakosokból álló csapat fejlődéséhez profibb felszerelésre, terembérletre, több edzésre és megbecsült edzőre, ill. további kapcsolatépítésre van szükség. Nagy vágyuk, hogy az Élő Adás kampányban kapott pénzből a 2021-es Menekültek világnapján - ebben a futball hagyományaira méltán büszke kerületben - egy színes, barátságos hangulatú, amatőr és profi játékosokkal is kiegészülő, a közönséggel együtt ünneplő Befogadó Focikupát rendezzenek.

HolMásHol

Az itthon igazán egyedülálló közösségben, előadó-művészeti foglalkozásokat tartanak, értelmi fogyatékossággal élő és ép értelmű résztvevőknek. Segítik szakmai és személyes kiteljesedésüket. Olyan produkciókat hoznak létre, melyekben egymás partnereként dolgozik együtt ép és sérült színész. Előadásaik a sokszínűséget és elfogadást üzenik, egyes tagjaik egyéni adottságaira építve, de közösen alkotva. A befogadás öröme most végre őket is megillette, amikor hónapokig tartó otthontalanság és a járvány miatt elmaradt tavaszi évad után, Ferencváros önkormányzata játszóhelyet adott nekik a kerületben. Most azon dolgoznak, hogy az Élő Adás adományainak köszönhetően, az új bérlemény felújítása után, új otthonuk ne csak színházi műhelyként, de a kerületiek közösségi- művészeti találka helyeként is szolgáljon. Bíznak abban, hogy a színházon keresztüli találkozások során sikerül a nézőkben, résztvevőkben is falakat bontani.

Létkezde

Hazai pályán